Stephen King – 70

21. september 2017

Stephen King er om nogen indbegrebet af en horror-forfatter. Selv har jeg ikke læst noget af de 350 millioner gysere, han angiveligt har fået trykt. Kun On Writing har jeg læst. Og så har jeg set en række filmatiseringer af hans bøger. Cujo, Carrie, The Shining, The Green Mile m.fl.

Og fra filmene ved jeg, at manden kan udtænke grumme historier, hvor det ‘onde’ altid lurer og griber ind i en normaliseret hverdag. Nogle gange er ideerne ‘langt ude’ og kræver, at man slipper fantasien helt fri af almindelig dømmekraft, fx når en bil får menneskelige egenskaber. Andre gange er King mere jordbunden, fx når en forfatter med skriveproblemer hjemsøges af en farlig dame, der inkarnerer sider af ham selv.

Om King har litterære kvaliteter ved jeg med andre ord ikke. Jeg kan blot konstatere, at mange gerne vil læse ham. Jeg tror, mange læsere stiller sig tilfreds med en god historie, og går mindre op i, hvordan den bliver fortalt. Det er min fordom. Og det er helt fint med mig.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

29 har læst indlægget
13,904