September 1967: Beach Boys – Smiley Smile

21. september 2017

Den 18/9-1967 kom Beach Boys’ Smiley Smile på gaden. Pladen indeholder bandets måske kendeste skæring “Good Vibrations”. Men da dette fabelagtige nummer var udsendt året før, var begejstringen for albummet til at overse i hjemlandet. Og det hjalp ikke, at pladen også indeholdt “Heroes and Villains” og “Gettin’ hungry”.

Hørt i bagklogskabens lys, så er det svært at forstå, hvorfor netop dette album skulle skuffe anmeldere og publikum – og indlede en periode, hvor bandet ikke helt kunne leve op til fortidens store bedrifter. Noget af forklaringen er måske, at Beach Boys og Brian Wilson ikke forstod at kommunikere klart og tydeligt, hvad det var de ville med den plade – og det pladeselskab, de havde lavet, som tog sig af udsendelsen i samarbejde med moderselskabet Capitol. Måske.

Til gengæld er det et album, der siden er blevet ophøjet af mangen en rockkritiker, fx Robert Christgau. Sådan er det jo med kunst. Det er ikke altid, den anerkendes af samtiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

75 har læst indlægget
13,904