Nobelprisen i litteratur 2017: Kazuo Ishiguru

5. oktober 2017

Da Bob Dylan sidste år fik Nobelprisen i litteratur, startede det en lang debat om berettigelsen. Nogle mente endda, at tildelingen til en kunstner, der primært er kendt for sine sangtekster, var tegn på en krise i hædringen af litterære forfattere. Og hvis jeg ikke tager meget fejl, så vil dagen tildeling af samme pris til den britiske forfatter Kazuo Ishiguro blot fortsætte diskussionen Nobelprisens berettigelse og om valget af kunstner.Jeg vil trygt overlade til andre at skændes om tildelingens relevans og om Nobelprisens fortsatte berettigelse.

Om begrundelse for valget kan man læse:

– Modtageren er engelske Kazuo Ishiguru, som I romaner med stærk følelsesmæssig styrke har afdækket afgrunden under vores illusoriske forbindelse til verden, siger Sara Danius.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

111 har læst indlægget
14,222