Apropos Kofoed-Gate…

5. april 2008

P1-debat i går var lidt mere uforudsigelig, end man er forvænt med. I studiet havde man sat Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen sammen med terapeuten og vildmanden Carl Mar Møller. Emnet var de sidste par ugers varme tema: Socialdemokraten Jeppe Kofoeds sengetur med en ung pige ved et DSU-stævne i Esbjerg. Diskussionen strittede (no pun!) i alle retninger, men fik dog rejst et par interessante spørgsmål. Fx mente Johanne, at fordømmelsen af politikerens handlemåde ville have været meget hårdere, hvis det fx havde været socialdemokraten Mette Frederiksen, der havde været i seng med en ung mand. Og en del af debatten – foranlediget af Carl Mar Møllers forudgående kommentarer – gik på, om Kofoeds handlinger kunne ses som “en manddomsprøve”. Begge de to debattanter – fra hvert sit udgangspunkt – forsvarede det synspunkt, at kønnene havde lige stor ret til at udfolde deres seksualitet. Kvinder lige så stor ret til at score sig til trofæer som mænd. Osv. Og samtidig en forundring over, at ældgamle fordomme stadigvæk huserer. Fx den om, at en pige, der har mange elskere, er løs på tråden – medens manden i samme situation er en helt. Næ, det er ikke nemt at demokratisere på det erotiske område. Spørgsmålet er vel snarere, om det overhovedet er muligt?

Og apropos pigen, der kom i klemme (eller hvordan det nu var…), så hørte jeg sangen Ma’s He’s Making Eyes At Me på radioen. Vist nok i en version med Peggy Lee. Men her får I den med Eydie Gorme:

4 kommentarer

  1. Bente kommentarer:

    Johanne Schmidt Nielsen og vildmanden i samme debat! Det lyder underholdende. Jeg mÃ¥ vist straks se, om P1-debat kan høres via DR’s hjemmeside :-)

  2. capac kommentarer:

    @Bente: Jeg har sat et link til programmet ind Рs̴ du kan blive underholdt!

  3. Bente kommentarer:

    Mange tak – selv om jeg ikke lige kan finde linket her ;-) – men det gik fint nok over hos DR. Har Carl Mar i øret lige nu … uhyggeliiiigt (som min teenager ville sige).
    God søndag!

  4. capac kommentarer:

    @Bente: Hov, linket er røget ud. Må hellere få det fikset.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

302 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62