Capac anbefaler: Mimi Terris – Den Stora Skalan

23. oktober 2017

Flytte hjemmefra er titlen på Mimi Terris’ første album fra 2015. Og i min anbefaling af den plade fremhævede jeg dels Terris’ loyale videreførelse af den særlige svenske jazz-tradition, der har rødder i tresserne med store navne som Monica Zetterlund, Alice Babs m.fl., og dels hendes modernisering af denne tradition af easy listening-jazz med udgangspunkt i en moderne ung kvindes ny-feministiske syn på verden.

Og på sit nye album, Den stora skalan, fortsætter Terris, hvor hun slap for to år siden. Fra de første toner i den indledende titelsang ved vi, at vi befinder os i kølvandet på de store tressersangerinders let poppede, svenske udgave af jazz. Og med sin smukke og meget forførende vokal understreger Terris, at hun er en fuldgyldig arvtager efter Babs og Zetterlund. Ja, hun synger ganske enkelt hen-rivende, fraserer ubesværet og lader teksterne stå smukt og forståeligt i arrangementerne.

Det ny-feministiske tilsnit er nedtonet, og i nogle af teksterne er den erstattet af en ny modenhed, der ligner en mere traditionel tematisering af erfaringer fra livs- og kærlighedsforhold. Det gælder fx titelsangen: “Jag är din så länge du il ha mig…” og den indledende “Vakna Upp”: “Jag er trettitvo och jeg längtar bare till sommarn…”. Pladens titel Den store skala antyder også, at der i de forløbne par år er kommet nye erfaringer til, der give ren ny modenhed og livsappetit. Og det klæder sangene, der har en opløftende lethed over sig.

Og det skyldes også, at Terris bag sig har sit fast hold af Malmö-musikere, der har spillet sammen bag Terris de sidste fire år. Og det kan høres. Der er tale om lydhør, indforstået samspil, der bærer Terris’ smukke vokal frem, men også giver god plads til de enkelte instrumenters udfoldelse.

Hvis man kunne lide Flytta hemifrån, så er der al mulig grund til også at indtage Den stora skalan, der eftertrykkeligt konsoliderer Mimi Terris’ status som en af Sveriges – og dermed Skandinaviens – førende jazz-sangerinder. Hermed varmt anbefalet.

Mimi Terris. Den Stora Skalan. Calibrated Music. Udkom d. 29. september 2017

Mimi Terris på Youtube (desværre kan nogle af sangene ikke afspilles her i landet…)

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

187 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62