Dylans guitar

13. november 2017

Rolling Stone kan berette, at den guitar Bob Dylan spillede på ved The Concert for Bangladesh og på sin Rolling Thunder Revue-tur, en akustisk Martin D-28, er blevet solgt på en auktion til den svimlende sum af 396.000 dollars. Og en dollar står d.d. i knap 6.38kr. Altså godt og vel 2526480 danske kroner.

Nogle mennesker har bare for mange penge. Og jeg synes, at fandyrkelsen går for vidt, når man på denne nærmest forhistorisk-religiøse facon samler på relikvier fra sin af-gud. Hvad enten der er tale om John Lennons kindtand, Elvis Presleys tandbørste eller noget helt tredje, så er fanatismen gået alt for vidt set herfra mit tastatur. Men måske handler det om, at jeg slet ikke er fan af nogen, når det drejer sig om musik. I hvert fald ikke i den semi-religiøse forstand, som ordet ofte associeres med. Selv om man holder af en kunstner eller en musikgruppe og musikken skal man, efter min mening, stadigvæk holde fast i, at der kun er tale om andre mennesker. Og som sådan skal de betragtes – og ikke som halv-guder, der skal dyrkes ved et hjemmealter eller lignende. Det gælder også The Beatles og Elvis og alle de andre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

23 har læst indlægget
12,789