November 1967: Cream – Disraeli Gears

14. november 2017

Ja, vi har lige passeret 50-året for udgivelsen af Creams hovedværk Disraeli Gears. Det var trioens andet album, og det tog kegler både i Europa og USA, hvor det gav Cream deres gennembrud.
Albummet er for længst blevet kanoniseret som et af rockens helt store album. Creams svar på Beatles’ Sgt. Pepper. I den forstand, at det var på dette album, de slap bluestøjlerne lidt og lod tidsånden og tidens psykedeliske sounds styre musikkens bevægelser.
I 2004 udkom en deluxe-udgave af pladen med såvel mono- som stereoversioner plus de obligatoriske “outtakes” og demoer. En version, enhver Cream-elsker gerne vil have i sin samling. Skrev bloggeren og satte Disraeli Gears på afspilleren: “Strange brew, kill what’s inside of you.
She’s a witch of trouble in electric blue,/In her own mad mind she’s in love with you./With you./ Now what you gonna do?/Strange brew, kill what’s inside of you.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

32 har læst indlægget
12,789