Fleetwood Mac – igen, igen

19. november 2017

Albummet Fleetwood Mac (1975) solgte ca. 5 millioner eksemplarer og markerede bandets vej mod berømmelsens tinder. Men det var også det album, der markerede bandets transformation fra britisk bluesrock-band til kontemporær adult-rock-band for amerikanske FM-stationer og store stadions. Efter udgivelsen af Heros are hard to find (1974) var Fleetwood Mac løbet ind i en mindre kunstnerisk krise. Sangeren og guitaristen Bob Welch havde forladt gruppen, og noget nyt skulle ske.

Og med produceren Keith Olson som mellemmand blev Lindsay Buckingham og Stevie Nicks indlemmet i gruppen – med det resultat, at bandets musikalske orientering og sound blev forvandlet.

Olson havde ansvaret for Buckinghams og Nicks duoalbum, og med sangene fra den produktion skabte Fleetwood Mac deres eponyme genstartsalbum.

Albummet, der i mine ører overgår hovedværket Rumours, blev genudgivet på CD i 2004 i en fin udgave. Men det er åbenbart ikke nok, for ved årsskiftet kommer endnu en oppulent genudgivelse bestående af 3 CD, 1 DVD og 1 LP. Med alt, hvad den kan trække af ekstramateriale. Velbekomme. Nye lyttere kan begynde her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

81 har læst indlægget
14,402