50 : Magical Mystery Tour – The Beatles

26. november 2017

Jeg husker det som var det i går. Den dag for ca. 50 år siden, hvor jeg tog med den orange bus nr. 21 eller 22 fra Sædding og ind til Esbjergs bymidte for at besøge Jaspers Radio i Kongensgade, hvor jeg købte plader, når lommepengene tilllod det. Og denne gang gjaldt det Beatles og deres Magical Mystery Tour, der udkom i en særlig dobbelt-EP-udgave med et lille rigt illustreret hæfte. Det var stort. Næsten som dengang, jeg hentede Sgt. Pepper-albummet. Næsten.

Dobbelt-pladen var lydspor til filmen af samme navn. Den havde fået knubbede ord med på vejen af kritkerne, fordi den var en frit fabulerende historie om en magisk busrejse. Og den blev vist i Danmarks Radio (jeg husker ikke om det var før eller efter pladens udgivelse – det vil jeg vende tilbage til..*).), og jeg følte mig godt underholdt. Og musikken lå i slipstrømmen af Sgt. Pepper og var/er legende og eksperimenterende. Fuld af kreative påfund og ideer.

Jeg har stadigvæk dobbelt-EP’en og det giver en flashback at kigge i den og sætte den på grammofonen – til dengang i Jaspers Radio, hvor jeg fik fat i klenodiet på udgivelsesdagen.

‘) Visningen har nok været omkring årsskiftet mellem 67 og 68. Filmen blev vist i England på Boxing Day og i USA i 68, så det er nok sandsynligt, at Danmark er enten samtidig eller lidt forsinket i forhold til  disse tidspunkter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

92 har læst indlægget
14,681