50: Jimi Hendrix Experience – Axis bold as love

1. december 2017

Den 1. december 1967 udkommer Jimi Hendrix Experiences andet album Axis bold as love. Den fulgte op på debutalbummet Are you experienced?, der udkom i maj måned samme år. De to album udkom så tæt på hinanden, fordi trioen fortsatte i studiet efter indspilningen af debutalbummet. Kreativiteten boblede i ’67. Så meget, at der også blev tid til nogle koncerter i Europa og deltagelse i Monterey Pop Festival, inden albummet blev færdigindspillet og udsendt.

Axis adskilte sig fra Are you experienced? ved, at den blev skabt med de nye produktionsmuligheder in mente, hvilket betød, at flere af sangene på det nye album ikke kunne overføres til scenen. Experience var med andre ord blevet fanget af det samme studieteknologi-syndrom som fx Beatles på deres Sgt. Pepper-plade. På godt og på ondt.

Men pladen blev godt modtaget af såvel kritikken som af publikum. Selv kritikkens svar på Gnavpot, Robert Christgau gav tommelen op og skriver for tidsskriftet Blender: “True believers praise the spaced-out lightness of his second album, released just half a year after Are You Experienced? But since Hendrix immediately heavied up again, figure they’re kidding themselves–half the songs are forgettable as songs if fine as recordings, and there’s even some pro forma guitar. Not much, though, and to hear Mitchell going wild on tracks even briefer than the debut’s is to nudge Keith Moon over on his freestyle drumming pedestal.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

58 har læst indlægget
14,614