Grammy anno 1967: Og prisen går til…

3. december 2017

I marts 1967 var man kun nået til niende ombæring af Grammy-prisen, hvor pladeindustrien fejrer året, der gik. Og antallet af kategorier var ikke så stort som i dag. Og – selv om man skriver 1967, så domineres priserne af forældregenerationens musiksmag. Blandt modtagerne finder man således Frank Sinatra, Bill Cosby, Neal Hefty, Maurice Jarre, Herp Albert og Porter Wagoner. Men ungdommen rører dog på sig. Lennon & McCartney får titlen som årets sang med sangen “Michelle”. McCartney belønnes som “bedste kontemporære sangforedrag” med “Eleanor Rigby”, Mama’s and Papa’s løb med bedste gruppepræstation med “Monday Monday”. Men rockmusikken var endnu ikke kommet i betragtning som Grammymål. Det skulle siden ændre sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

31 har læst indlægget
14,000