Farvel til – Christine Keeler

7. december 2017

75 år blev hun. Christine Keeler, der blev berømt-berygtet for sin medvirken i den såkaldte Profumo-skandale, der ramte britisk politik i 1963. En nittenårig skønhed med lange ben og et markant ansigt blev hvirvlet ind i en sexskandale med britiske toppolitikere, navnlig den daværende britiske, konservative krigsminister, John Profumo, der – for at understrege skandalen – var gift. Skandalen fyldte – som jeg husker det – meget i de kulørte blade og aviserne dengang og Keeler blev et billede på de moderne tresserpige, der stod for fri sex og oprørskhed. Men intet kunne være mere forkert og mytificerende. I The Guardian skræller freelanceskribenten Tanya Gold lagene af myten og argumenterer overbevisende for, at Christine Keeler var en  af #metoo-bevægelsen tresserofre. Medens mændene i skandalen slap nådigt for efterfølgende repressalier, så blev Christine Keeler ofret.

Men Christine Keeler blev et af tressernes ikoner og var med til at tilføre tressernes historie en god portion dramatik. Som sådan fortjener hun en minderune.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

48 har læst indlægget
13,522