Noget om julemusik og musik i julen

25. december 2017

Jeg har i år forsøgt at holde den obligatoriske julemusik lidt på afstand. Det har været lidt svært, idet fruen i huset har insisteret på at lade julepopmusikopsamlingen køre på stuens anlæg. Men jeg har efterhånden hørt den så mange gange, at det var lige før, jeg kunne lade den gå ind ad det ene øre og ud af det andet.

Og så fandt jeg en strategi til at snige mig lidt udenom. Nemlig at fokusere på den musik i julen, der ikke direkte har noget med sagen at gøre – altså med julen. Fx så jeg endnu engang den ærkebritiske, ærkeromantiske film Love actually, hvor det glade kærlighedsbudskab i den grad masseres. Filmen har nærmest fået status af, at være vor tids rigige julefilm. Og jeg lukkede øjnene halvt i og lyttede til soundtracket.

Og fokuserede på de sange, der ikke er julede. Og heldigvis – for filmen er ikke en decideret julefilm – var der en del at lytte til. Lige fra Joni Mitchell over Paul Anka, Texas og Pointer Sisters til The Beach Boys. Og med sange som “River”, “Both Sides Now” (oven i købet i  den sene udgave fra albummet af samme titel fra 2000) og “God only knows”, ja så kan jeg tilgive meget og sluge en del ris à la mande med kirsebærsauce…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

58 har læst indlægget
14,004