Farvel til en yé-yé-dronning: France Gall, 70

7. januar 2018

Søndag morgen døde Isabelle Geneviève Marie Anne Gall, kendt som France Gall, 70 år gammel af følgerne af en kræftsygdom.

Hun brød igennem i Frankrig allerede som 16-årig med sangen “Ne sois pas si bête” (Vær ikke så dum) og vandt Melodi Grand Prix i 1965 med Serge Gainsbourg-sangen “Poupe de cire, poupe de son”. Gainsbourg var hendes samarbejdspartner igennem mange år.

Sammen med Francoise Hardy blev France Gall de unge franske sangerinder, der nåede ud over hjemlandets grænser. Og de blev repræsentanter for den tresserpåvirkede franske pop-chancon, der blev betitlet yé-yé.

Gall fik succes som solist og som del af duoen med sin mand Michel Berger. Og så var hun en af dem, der opnåede succes i Tyskland – på linje med fx Gitte Hænning, Sylvia Vrethammer og Mirelle Mathieu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

27 har læst indlægget
12,852