Down by the riverside

7. januar 2018

…eller “Ain’t gonna study war no more” eller “Gonna lay down my burden” er en såkaldt negro spiritual. Og hvis ikke jeg husker helt galt – men det tror jeg ikke – så sang vi den en gang imellem i folkeskolens sangstunder. Nok i engelsktimerne, hvor vores engelsklærerinde havde en tilbøjelighed til at dykke ned i de anonyme dele af folkemusikken. Og melodien satte sig fast i min hjernebark. *)

Og her er så en herlig version med Sister Rosetta Tharpe, der jo er en af de vigtige forløbere for rock’n roll.

*) Nogle gange kunne jeg godt – helt barnagtigt – tænke mig at vende tilbage til de sangtimer og sidde som fluen på vægge og lytte med. Det lød sikkert ikke specielt godt, selv om mine kammerater (specielt af hunkøn) gjorde, hvad de kunne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

52 har læst indlægget
13,311