30.01.1968: Velvet Underground – White Light/ White Heat

30. januar 2018

John Cale var så småt på vej væk fra Velvet Underground og Andy Warhol var ikke længere så tæt på, fordi debutalbummet havde solgt dårligt. Og Velvet Underground havde været undervejs på turné det meste af 1967, hvor de havde fundet den ‘hvide’, støjende lyd, der blev en integral del på dette andet album med den sigende og nærmest stilforegribende titel White Light / White Heat.

Men også dette album blev først retrospektivt gjort til en klassiker. Den solgte ikke voldsomt, men inspirerede mange kommende rockmusikere.

Men Velvet Undergrounds toer var ikke den eneste markante udgivelse på denne frugtbare januardag i ’69. Kaleidoscope (m. David Lindley) udsendte deres toer A beacon from Mars, The Electric Prunes kom med deres tredje Mass in F Minor og kanadiske Steppenwolf debuterede med deres eponyme album med hits som “Born to be wild”og “The Pusher”, der trak albummet op på salgslisten og sikrede bandet dets første store succes. Successen fik ny næring året efter, hvor “Born to be wild” kom med på lydsporet til tidsåndsfilmen Easy Rider. Åh, ja det var tider…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

45 har læst indlægget
14,000