Farvel til Tom “Pearls before Swine” Rapp, 70 år

14. februar 2018

Tom Rapp – Thomas Dale Rapp – var primus motor for det fantastiske psykedeliske rockband Pearls before Swine, der i slutningen af tresserne og starten af halvfjerdserne var med til at definere den psykedeliske musik.

Debutalbummet One Nation Underground solgte ganske godt (et par hundrede tusinde eksemplarer), men bandet blev snydt af pladeselskabet og fik ikke en cent for deres anstrengelser. Og derfor forsvandt flere af bandets medlemmer, hvorefter Tom Rapp som krumptappen i bandet fandt erstatninger og lavede flere plader + plus fire soloalbums, der da også kan betragtes som en slags Pearls Before Swine-plader, idet flere af medlemmerne medvirker. Ialt ti album blev det til. Men Rapp og bandet fandt aldrig rigtig ud af det med kontrakter og penge og blev snydt så vandet drev. En historie vi kender fra andre bands.

Den 11. februar udåndede Rapp på et hospice i Melbourne, Florida, hvor han var indlagt som cancerpatient.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

100 har læst indlægget
14,683