Dylans gamle dør

14. april 2018

Rocknostalgien har sine egne, mærkelige udtryk. Således kan man læse, at gamle døre, der her siddet i det navnkundige hotel Chelsea, hvor mangen en kendt person – fra Mark Twain til Bob Dylan – har overnattet, bliver solgt til skyhøje priser. Fx er den dør, der gemte Bob Dylan engang, blevet bortauktioneret for kr. 600.000. – Så er det man tænker, at nogle mennesker har for mange penge – og at fandyrkelsen har udviklet sig til en verdslig udgave af den religiøse helgendyrkelse. Fordi Bob Dylan gik gennem døren bliver den nu betragtet på lige fod med Jesu ligklæde eller Jomfru Marias sandalaftryk. Og måske er det i virkeligheden udtryk for, at vi slet ikke er så sekulariserede, som vi gerne vil fremstå. Vi har blot udskiftet Gud med halvguder, menneskelige halvguder. Og det er – efter min mening – latterligt. Kunstnere skal anerkendes for deres værk, ikke for de almenmenneskelige spor, de efterlader sig i deres liv.

Don’t Think Twice It’s Alright [Bob Dylan 1962] from Dan Pick on Vimeo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

51 har læst indlægget
13,238