I punkens kølvand

30. april 2018

Det er nok svært præcist at sætte en dato på for punkens fødsel i Storbritannien. Som med andre stilskabe genrer er det nok lettere at være bagklog og se en masse faktorer, der tilsammen var med til at skabe det vi kalder punken. Og måske er det også vigtigere at konstatere, at punkens helt store betydning var, at den som et dæmningsbrud rensede musiklivet og trak en masse musik med sig. Fx var der en del såkaldte pub-rock-bands, der fik glæde af den nyfundne intersse for primalrock. Vi kender Dr. Feelgood. Og i kredsen omkring Dr. Feelgood finder vi fx Lew Lewis – og, The Rods eller som de også hed Eddie and the Hot Rods. Guitaristen Dave Higgs, der dannede Rods i 1975, havde spillet med Lee Brilleaux (Dr. Feelgood) i The Fix, og i 1976 ersttattede Lew Lewis Pete Wall i gruppen.

Og da Eddie and the Hot Rods albumdebuterede i 1976 red de med på punkbølgen. Jeg kan huske, hvordan såvel  Hot Rods som Dr. Feelgood fik plads i udsalgsvinduet i Aarhus’ punkpladebutik par excellence, Dandelion, dengang. På linje med punkens navne. Og måske var det ikke til at høre forskel. Og måske er det i bund og grund ligemeget. I hvert fald var det musik, der kom ud over scenekanten uden fine fornemmelser og sparkede til løgsovsen. Mange år senere er Hot Rods blevet gendannet – men det er ikke længere helt det samme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

64 har læst indlægget
14,308