1968: omkring den første Maj

2. maj 2018

1968 var ikke kun et år med spændende, eksperimenterende rock. Det var også et af de gyldne år for den såkaldte bubblegum pop. Og et af hovedværkerne kom i slutningen af april, nemlig 1910 Fruitgum Companys LP Simon Says, der havde titel efter bandets hittende single “Simon Says”. Albummet kom meget betegnende på Buddah Records, der repræsenterede bredden i tidens pop og rock og udgave både bubblegum, folk med Melanie og – ja – selveste Captain Beefheart. Bredere kan det næsten ikke blive.

Nogenlunde samtidig udkom det sidste album med The Stone Poneys, der var Linda Ronstadts gruppe. Meget sigende hed pladen Linda Ronstadt, Stone Poneys and Friends vol. III. Ronstadt var på vej mod en solokarriere, der begyndte året efter.

Som for at understrege bredden – den musikalske – dengang, så udkom også Tiny Tims debutalbum God Bless Tiny Tim samtidig med de to andre. Jovist, 1968 var et frodigt musikår.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

45 har læst indlægget
13,986