Burt Bacharach – 90

13. maj 2018

I går fyldte Burt Bacharach 90. Og den 16. juni besøger han Musikhuset i Aarhus.

Siden halvtredserne har han – ofte sammen med tekstforfatteren Hal David – været med til at præge den del af popmusikken, vi kalder “easy listening”, med popsange, der uden at lyde sådan har rod i den jazzmusik, som Bacharach oprindeligt tog sit afsæt i.

Han er indiskutabelt en af de allerstørste sangskrivere i det 20. århundrede populærmusik.

Mange af hans største sange er blevet fortolket af navne som Dionne Warwick, Marlene Dietrich, Cilla Black og Dusty Springfield. Men jeg har en svaghed for hans samarbejde med Elvis Costello på det lidt overset album Painted from Memory – og så Tom Jones’ gamle hit fra filmen What’s new Pussycat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

72 har læst indlægget
14,393