Biafra

23. maj 2018

I ca. tre år udspillede krigen i Biafra sig. Den blev også kaldt den nigerianske borgerkrig, fordi den blev udløst af Biafra-områdets forsøg på at løsrive sig fra Nigeria. I kølvandet på krigen kom en hungersnød, der trak store overskrifter i verdenspressen. Og på denne dag for 50 år siden lancerede Røde Kors sin “SOS Biafra”-kampagne for at forhindre sult og sygdomsepidemier i at tage overhånd. Med begrænset effekt.

Jeg husker Biafra-krigen som den første hungerskatastrofe, der åbnede mine øjne og ører for de massive problemer, det afrikanske kontinent har haft og fortsat har. Billederne af de udhungrede børn fra Biafra nedfældede sig i min hjerme og hver gang en nu hungersnød opstår, så dukker navnet Biafra op i mit hovede.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

91 har læst indlægget
13,607