50: Da Blomsterpistolen skød

12. juli 2018

Vi skal ikke glemme de danske album, der udkom i 1968. Og for et årstid siden kom et af dansk rocks hovedværker, Young Flowers Blomsterpistolen. Musikken var noget så utraditionelt som musik til en tv-serie, lavet af selveste Thomas Vinding. En syret historie om nogle fremmede væsner fra det ydre rum som skyder med blomster for at ramme danskernes bevidsthed. Altså en slags hippiehistorie.

LP-pladen blev et af de første danske eksempler på syrerock, men stadig med et – for Young Flowers karakteristisk – bluesrockpræg. Vinylen er i dag samlerobjekt, men i 1997 blev pladen genudgivet på CD sammen med gruppens No. 2 og et par sange fra filmen Stille dage i Clichy. Og siden er Blomsterpistolen genudgivet som alene-CD i bokssættet Dansk Rock Historie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

50 har læst indlægget
13,465