Da the Kinks floppede: Village Green Preservations Society

4. oktober 2018

I næste måned er det50 år siden The Kinks udsendte concept-albummet Village Green Preservations Society. Og i The Independent kan man læse, hvordan Dave Davies – sangskriver Rays Davies broder – fortælle om, hvordan pladen dengang i 1968 floppede helt. Ingen placering på hitlisterne, hverken for album eller singleudspil. Da pladen udkom var publikum ‘bange for den’ og ‘fattede ikke’, hvad Kinks ville med den.
Det galt dog ikke mig personligt. Da pladen udkom spillede Danmarks Radios P3 hele pladen (for det kunne man tillade sig dengang…), og jeg tappede hele pladen på min Beocord 1000 og sled det BASF-spolebånd tyndt de følgende måneder. Jeg var – og er – vild med den plade, der står som et af de smukkeste eksempler på et rigtigt tresser-concept-album med en bærende idé og en samling sange, der hævede sig langt over datidens gennemsnit.

Og i forbindelse med jubiliæet er pladen selvfølgelig blevet genudsendt og boksificeret efter alle kunstens regler. For pladen har siden 1968 vokset sig stor i lytternes bevidsthed og den er flere gange blevet genoptrykt. Så hvis man vil lytte til den, kan man sagtens finde et prisbilligt ældre genoptryk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

52 har læst indlægget
13,460