Eddie Cochran – 80

6. oktober 2018

Kun 21 år gammel endte  Eddie Cochran sit liv i et biluheld, hvor en taxi kørte galt på grund af et eksploderet dæk. De andre passagerer, bl.a. Eddies kæreste overlevede ulykken. Men selv om Cochran fik en meget kort karriere – godt og vel otte år – så nåede han at sætte sig afgørende spor i rocken med sin udgave af rockabilly med sange som  “Twenty Flight Rock”, “Summertime Blues”, “C’mon Everybody” og “Somethin’ Else”. Hans sange fangede og beskrev den teenagespleen, der var en uudryddelig del af selve teenagefænomenet – og stadigvæk er det.

Den 3. oktober ville Eddie være fyldt 80 år. Jeg synes, det virker helt forkert at forestille sig ham som firsårig med al den ubændige ungdom, hans musik er forbundet med. Men sådan er der så meget…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

17 har læst indlægget
13,461