50: Electric Mud

6. oktober 2018

Electric Mud, Muddy Waters femte album, var en omdiskuteret plade, da den udkom for 50 år siden på denne dag. Årsagen var, at Muddy Waters tillød sig at flirte med den psykedeliske musik på pladen med den tvetydige titel Electric Mud. Bluespurister – og dem er der mange af – syntes, at den elektriske blues blev mudret til i eksperimentet.
Men det handlede (som altid) mere om penge end om musik. Chess-plademærket, som havde Muddy Waters, ville gerne have hans musik ud til et yngre publikum. Derfor blev Waters allieret med bandet Rotary Connection, der var debuteret på Chess’ undermærke Cadet Concept Records, hvor også Electric Mud udkom.

Waters selv var med på ideen med at nå ud til hippierne og tjene lidt ekstra penge. Og pladen klarede sig da også nogenlunde og viste sig endda på mainstreamhitlisterne. Men kritikerne forblev delte på grund af fusionen af blues og psykedelisk musik. Og Waters tog selv lidt afstand fra projektet efterfølgende. Men – som det ofte går – med tiden har pladen fået en del anerkendelse fra nyere lyttere, der ikke var handicappet af datidens purisme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

38 har læst indlægget
13,306