40 år på bagen: XTC Go2

7. oktober 2018

Jeg husker det endnu, som var det i går. Jeg havde fundet vej til stormagasinet Magasin i Århus. Det var sidst i halvfjerdserne. Og midt på gulvet lige inden for hovedindgangen ved Store Torv stod nogle kasser med LP-plader. Udsalg. Det var dengang, man klippede et hjørne af coveret eller skar et hak i det, når pladerne blev nedsat. Og som altid var det en skønsom blanding af discountplader og andet. Og pludselig fangede mit blik et helt sort cover – og jeg vidste straks, hvad jeg havde i fingrene. XTCs album XTC Go 2.

Bandet var slået igennem i hjemlandet i den nye bølge med White Music, men var endnu et godt stykke vej fra at have fundet deres særlige stil, hvor det afslørede slægtsskab med såvel new wave og Beatles-melodiøsitet. Men det havde gjort nok indtryk på mig til at jeg måtte have Go 2 med hjem til afspilleren. En anden pladejager havde også blik for pladen, men desværre var det det eneste eksemplar i kasserne. Og så føler man sig lidt heldig i sin musikjagt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

79 har læst indlægget
14,304