Den nationale albumdag

14. oktober 2018

I går har jeg været på posthuset, dvs. det hjørne af det lokale supermarked, hvor postvæsnet nu residerer, for at hente en vinylforsendelse (omtales senere i bloggen). Derefter var jeg forbi et af de lokale genbrugsmarkeder, hvor det bugnede med brugte vinylalbum med priser fra ca. 20 kr. og opefter.
Selv om jeg stod med The Kinks’ Sleepwalker (1977) i hånden – i nogenlunde stand og til en overkommelig pris – så blev det ved fristelsen. Jeg havde andet ærinde, der var vigtigere. Et møbel, som jeg måske køber i morgen…

Da jeg så omsider kom hjem, gik det op for mig, at englænderne har udnævnt denne dag til at være National Album Day, altså dagen, hvor man formodes at fejre albumformatet, der blevet lavet for 70 år siden. I 1948 helt præcist.  Og nu oplever vinyludgaven jo en renæssance, så måske er det på tide med sådan en fejring – i hvert fald er sådanne mærkedage altid godt for handlen. Det ved vi jo.

Mine første album var med Elvis Presley, fx Elvis for Everyone, hans ottende udgivelse fra 1965, som jeg måtte hen til reolen og finde frem for at genopfriske, hvilke sange, der er på det album. Og det første nummer jeg ser, er Hank Williams’ klassiker “Your cheating heart”. Her med the King…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

15 har læst indlægget
13,655