Undulatens begravelse

7. maj 2008

Vores undulat har skrantet den sidste lange tid. Den fik for længe siden en svampeinfektion omkring næb og øjne, og alskens husråd og lægeditto havde ikke den ønskede effekt. Efterhånden blev dens næb mere og mere skævt, men den fik lov at leve, så længe den kunne spise selv. Og humøret beholdt den. Ude på altanen pippede den, så alle kunne høre det. Men nu er den så død, efter at have fulgt os gennem mange år.
Og Frøkenen insisterede på, at den fik en begravelse som alle de andre, vi har haft. Ikke noget med affaldsskakten og den kommunale forbrænding. Af jord er du kommet og så videre. Altså måtte far her låne viceværtens skovl og køre hende og undulaten til den nærmeste skov. Her blev den så begravet på det samme sted, som vi begravede forgængeren. Sådan har det været, siden Frøkenen var helt lille, og vi sammen begravede en undulat i et blomsterbed i Viby. Og det er helt ok. Man skal behandle sine venner, også de små fjerede, med respekt.

And your Bird can sing

6 kommentarer

  1. mb kommentarer:

    Min datter har også undulater, og det kom som en overraskelse for mig hvor forskellige de kan være både mht intelligens og temperament.
    De kan faktisk være utroligt kvikke og sociale.

  2. Bente kommentarer:

    Ja, de der smådyr betyder meget for unge frøkner. Jeg har været med til hamster-begravelse i vores have i Buddinge. Teenageren og jeg taler nu og da om, om den nye ejer af lejligheden mon nogensinde er stødt på Tumles jordiske rester ved noget havearbejde ;o)

  3. capac kommentarer:

    Ja, unge frøkner er følsomme og eftertænksomme. Og Frøknen ved, at far ved det, selv om vi ikke altid tematiserer det… ;-)

  4. capac kommentarer:

    @mb: Ja, det er ogsÃ¥ min oplevelse. SÃ¥ sent som i gÃ¥r havde jeg en diskussion med en kollega om dyrs intelligens, og vi blev hurtigt enige om, at vi mennesker i vores selvovervurdering er tilbøjelige til at gøre dyr dummere, end de er. MÃ¥ske, fordi vi slagter nogle af dem…

  5. Rasmus kommentarer:

    Jeg er stor undulat-fan, og har selv haft mange fantastiske oplevelser med de små kræ. Det virker som om jeres undulat havde et godt liv, så længe det varede. :)

  6. capac kommentarer:

    @Rasmus: Ingen tvivl om det, selv om den mistede sin partner for et par år siden.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/comments.php on line 78

457 har læst indlægget
Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mdv_post_count() in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php:62 Stack trace: #0 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/1/9/...') #2 /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/index.php(17): require('/customers/1/9/...') #3 {main} thrown in /customers/1/9/5/capac.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/themes/skimmedmilk1.2/single.php on line 62