50: The Monkees – Head

7. november 2018

50 år er gået, siden The Monkees – der ellers mest var kendt for deres tv-show – fik udsendt filmen HeadInstrueret af den kendte instruktør Bob Rafaelson med hjælp fra en unge (og efter sigende “skæv”) Jack Nicholson. Filmen var helt i pagt med tidsånden modernistisk fabulerende med skøre indfald og psykedelisk inspiration (sådan som også forbillederne i the Beatles havde gjort). Og med alskens medvirkende, lige fra en stripper, en bokser (Sonny Liston) og en baseball-helt  – til Frank Zappa. Filmen var alt andet end det The Monkees havde været i deres meget populære tv-serie – og det var også en af grundene til, at filmen ikke fik nogen kommerciel succes. Lydsporet til filmen klarede sig nogenlunde. Og med tiden blev Head (som så meget andet fra den periode) genstand for kultdyrkelse på grund af filmens og musikkens eksperimenterende karakter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

52 har læst indlægget
14,225