Neil Young, klimaforandringerne og musikkens verden

12. november 2018

Amerikanernes præsident, Donald Trump, har gjort sig upopulær hos mange på grund af udtalelser vedrørende de aktuelle skovbrande i Californien. Trump har sagt, at ulykkerne i forbindelse med brandene skyldes den californiske stats mangelfulde håndtering af de store skove i området. Og ikke: de til dels menneskeskabte klimaforandringer.

Det har fået Neil Young, der selv er blevet ramt af skovbrandene, til at gå ud og kritisere præsidenten voldsomt på sin hjemmeside.

Young skriver blandt andet:

“California is vulnerable – not because of poor forest management as DT (our so-called president) would have us think. We are vulnerable because of climate change; the extreme weather events and our extended drought is part of it.”

En række kendte folk fra showbiz er blevet ramt i denne omgang. Det gælder fx Mike Garson, pianist for David Bowie, skuespilleren Gerard Butler, sangerinden Miley Cyrus, der slap væk fra sit hus med sin kæreste og deres husdyr og Lady Gaga, der måtte evakueres fra sit hjem. Medens andre kunstnere som Kate Perry og Rod Stewart har været ude og tweete mod præsidenten. “California needs words of support & encouragement, not threats or finger pointing & accusations.”, skrev Stewart.

Måske kan det forhold, at skovbrandene også rammer velbeslåede stjerner, åbne nogle menneskers øjne og ører for klimaforandringernes barske realitet. Det kan man kun håbe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

38 har læst indlægget
14,004