Trommestikkerne tier: Gert Smedegaard er død, 67 år

1. december 2018

Trommeslageren Gert Smedegaard er død. Det fortæller hans egen Facebookside. Efter kort tids sygdom. Og det ved vi jo godt, hvad betyder.

Smedegaard, som vi kan se til højre på fotoet ovenfor (th. for C. V. Jørgensen, Per Wium og Erik Falck), var med Per Wiums ordvalg “en holdspiller” mere end en “ledertype”, Han spillede “med hjertet”, mere end med intellektet og “swingede bedre end de fleste”. Og det var nok noget af forklaringen på, at Smedegaard var et klart valg til C. V. Jørgensens band, da det tog afsæt med En stynet strejfer og T-shirt, terylenebukser og gummisko – og også senere hen. Og på, at hans diskrete, tilbagelænede og altid årvågne spil passede ind i så vidt forskellige sammenhæng som Ache, Ivan Pedersen, Peter Abrahamsen, Tamra Rosanes, Lotte Rømer, Kim Gustav, Per Juul, Monrad & Rislund, Pia Raug, Charlatan og Allan Olsen. Blandt andre.

Nu er Gert ikke mere. Jeg må hellere sætte omtalte plader på grammofonen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

96 har læst indlægget
13,464