70 år med menneskerettigheder

10. december 2018

I dag er det 70 år siden erklæringen om menneskerettigheder blev underskrevet. Under indtryk af de forfærdelige hændelser i første halvdel af det tyvende århundrede – blandt andet udrydelsen af jøder o. a. under nazistyret i Tyskland – ønskede FNs nationer at forhindre lignende i fremtiden.
Nødvendigheden af menneskerettighederne er kun blevet understreget siden hen. Og med vor tids voksende højrepopulisme, antisemitisme og genopblomstring af nazistiske tanker og bevægelser, så er der så meget mere grund til at fejre menneskerettighederne. At visse danske politikere ønsker at negligere disse rettigheder og aktivt kommer i konflikt med dem – fx i sagen om placeingen af udviste udlændinge på Lindholm – bør blot få os andre danske borgere til endnu engang at læse indholdet af menneskerettighedserklæringen og tale dens sag. Læs den her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

17 har læst indlægget
13,534