Til – Fred Neil

11. december 2018

Internettet oversvømmes allerede af lister over årets bedste plader. Og sandheden er, at disse lister ofte fokuserer på plader, der har fået megen medieomtale og har haft promotion i ryggen. – Og at andre plader risikerer at glide i baggrunden. Som fx den fine hyldestplade til den relativt ukendte, men af mange musikere (bl.a. Bob Dylan) højst skattede sangskriver Fred Neil.

Neil  fik ikke udgivet så meget i sine aktive år frem til starten af halvfjerdserne, hvor han pludselig forsvandt fra musikscenen og slog sig ned i Florida for at leve et anonymt liv. En af grundene menes at være, at han var kommet ud i et heftigt stofmisbrug og ville væk fra storbyen og det.

Tribut to Fred Neil vidner om, at han og hans sange ikke er glemte og at der måske er en revival på vej.

Neils nok bedst kendte sang er “Everybody’s talkin'”, som Harry Nilsson gjorde berømt i forbindelse med filmen Midnight Cowboy. Her er sangen med manden selv…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Helge kommentarer:

    The Dolphins er en min absolut favoritsange fortolket af Tim Buckley.
    Undrer mig egentlig over hvorfor Mr. Neils egen fortolkning af Everybody’s… ikke blev brugt i filmen. NIlsson bringer ikke meget nyt til den..

  2. capac kommentarer:

    @Helge: Åh, ja, Tim Buckleys udgave. Jeg glemte den helt i forbindelse med indlægget, selv om jeg er en stor fan af Tim Buckley. Og du har ret i at man sagtens kunne have brugt Fred Neils egen version af filmsangen, men måske var Nilsson mere fremme i promotionskoene?! I øvrigt er jeg også en stor fan af Nilsson, men det er en anden snak.

Skriv en kommentar

35 har læst indlægget
13,465