Dame Twiggy

30. december 2018

Man skal høre meget, før ørerne falder af. Sådan sagde min far ofte (hvis ikke han var i det sprælske hjørne og sagde hore i stedet for høre). Og mine ører var lige ved at falde af, da jeg hørte eller rettere: læste, at selveste Twiggy, hvis borgerlige navn er Lesley Lawson, er blevet adlet af den engelske dronning for sin indsat inden for kunst, mode og velgørenhed.

Twiggy, der fik sit øgenavn på grund af sin meget tynde skikkelse (det var før nogen talte om nervøs spiseforstyrrelse og den slags), var om nogen indbegrebet af tressermode. Hendes slanke, fotogene, lidt androgyne udseende brændte sig ind på nethinden på enhver, der forsøgte at følge lidt med i den kulturelle storm, der blæste dengang. The Face of the Sixties, blev hun bl.a. kaldt. Siden viste det sig så, at hun også var en ganske ferm popsangerinde, skuespillerinde og designer.

Nu kan den 69-årige Twiggy, der har fået lidt mere huld på kroppen siden dengang, så også kalde sig dame og nyde sin damehood ind i alderdommen. Tja, hvem havde troet det, dengang ungdomsoprøret i allle dens facetter skyllede ind over et forstokket, borgerlig samfund!? Men til lykke da…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

40 har læst indlægget
14,457