60: Kingston Trio – Tom Dooley

30. december 2018

60-års-jubilæum. Det er der noget, der vil noget. Og for 60 år siden huserede Kingston Trioen med sangen om “Tom Dooley”. Hele atten uger på førstepladser, fik den i Europa. Og for at understrege sangens gennemslagskraft i et år, hvor det ellers ikke skortede på konkurrence fra bl.a. Everly Brothers, Elvis, Jerry Lee Lewis, Peggy Lee m. fl., så kanoniserede vores egne Four Jacks sangen. Og Four Jacks sørgede for, at den fik en varig plads på min musikalske dannelses patchwork af et bagtæppe.

Sangen er i øvrigt blevet fortolket rigtig mange gange – før og efter The Kinston Trios succesindspilning. Fx af Grateful Dead..

 

og af selveste Neil Young og Crazy Horse, hvor “Tom Dooley” fik sit rigtige navn tilbage og hedder “Tom Dula”…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

31 har læst indlægget
14,141