Guld, guld, guuuld…

27. januar 2019

Om lidt går det danske herrelandshold i håndbold på banen for at udkæmpe finalen i verdensmesterskabet. Og selvfølgelig holder jeg med holdet og alle dets fine repræsentanter for håndboldspillet.

Hvad der bekymrer mig er ikke udsigten til at det danske hold måske skulle tabe til det norske hold, der bestemt også er et godt hold. Nej, det bekymrer mig meget mere, at forventningerne i medierne – ikke mindst de to transmitterende tv-kanaler – er blevet skruet helt op på et niveau, hvor de kommenterende journalisters sprogbrug nærmest kollapser og i hvert fald afslører deres sproglige fattigdom, når det gælder beskrivelsen af holdet og alt omkring det. Det er som om kommentatorernes sprog taber energi, medens spillet på banen vinder energi for hver kamp. Sproget imploderer med andre ord. Hvor ville det være dejligt, hvis kommentatorerne lærte at distancere sig lidt til begivenhederne og gav lidt plads til den kølige og kritiske eftertanke. Det ville være en fordel for os alle.

God kamp! Og kom så Damark!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Hugins kommentarer:

    Ja men Capac, når nu både Frede, Lille Lars og flere medistre er der, så kan det da ikke blive større, det eneste der ville kunne så skår i hysteriet, ville da være hvis der ikke var klaphatte nok, men for øvrigt god Søndag.

  2. capac kommentarer:

    @Hugins: Jeg overvejede at tage min notesblok med og finde eksempler på den sproglige svamp, der er gået i kommentarerne. Men
    som vi nærmede os guldet, blev det nærmest absurd, og flere af de medvirkende måtte indrømme, at de ikke kunne ‘finde ord for det, der skete’. Og det var ikke kun de arme, jagtede spillerede, der gav op. Også de professionelle sprogarbejdere.
    Nå men resultatet var upåklageligt. Danmark var, som de to førende nordmænd ærligt erklærede, det bedste hold i finalen og turneringen. Og så kan vi andre jo bare glæde os over, at et lille land med godt og vel 5,5 millioner indbyggere kan skabe sådan et hold. Bare vi havde samme succes med vore politikere!

Skriv en kommentar

40 har læst indlægget
13,533