VM i håndbold: Mere malurt i det nationale bæger

28. januar 2019

Medens herrelandsholdet i håndbold ganske fortjent er på vej til fejring på Københavns Rådhus, kan man passende bruge tiden til at krasse lidt i selvfedmens overflade. For er det – fx – i orden, at DHF (Dansk Håndboldforbund) nægter at offentliggøre økonomien omkring verdensmesterskabet? Man har meldt ud, at man vil offentliggøre det endelige resultat, men ikke detaljerne, fx hvilke pengestrømme, der har været på spil. Er det ok?!

At der har været mange penge på spil, kan ingen vist være i tvivl om. Alene reklamerne omkring begivenheden vidner om, at rigtig mange penge har skiftet ejermænd. Og der har da også været kritiske røster fremme med hensyn til mængden af reklamer – om der var tale om et sportsarrangement eller en stor markedsføringsbegivenhed!? Dertil skal lægges, at mange tusinde publikummer har lagt rigtig mange penge i entre til de mange kampe i Herning, København og Hamborg. Og endelig sættes urimeligheden i DHFs økonomiske tilsløring i relief af, at man for at få arrangementet til at lykkes har brugt 15.000 frivillige, altså ulønnede medarbejdere.

Jeg mener, at transparens og ærlighed er vigtige i den slags begivenheder, der tager sigte på hele den håndboldglade danske befolkning. Sport – herunder håndbold – er et fælles gode i vort lille borgerligt demokratiske land og der bør selvfølgelig være fuld gennemsigtighed, specielt når der også er offentlige støttekroner på spil. Fuld gennemsigtighed er også nødvendig for at undgå enhver mistanke om, at nogle sponsorer får for meget at skulle have sagt i forbindelse med sportens afvikling. Akkurat som tilfældet er med de politiske partiers sponsorering.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

36 har læst indlægget
14,280