Genhør med: Wings – Wild Life

29. januar 2019

December 1971 udkom Wings’ debutalbum og Paul McCartneys tredje post-Beatles-album Wild Life. Selv om den solgte til guld i USA, så fik den en lunkel modtagelse af pressen. Og den har haft en mærkelig status i min erindring. Lad os sige, at jeg ikke helt vidste, hvordan jeg skulle placere den i mit indre Beatlesunivers. Jeg hørte den en del i halvfjerdserne, men fik den ikke købt på vinyl og heller ikke da den omsider kom på CD. Men for ikke så længe siden blev den genudsendt i flere, mere eller mindre oppulente, udgaver. Og jeg må sige, at genhøret har været éntydigt positivt.

Ganske vist er der ikke sange på pladen som lever op til den høje standard for popsange, som McCartney har. Til gengæld er det idel glæde og fornøjelse at opleve, hvordan Macca og de andre leger og musicerer sig gennem pladens sange. Det er som om Macca har fundet sit indre legebarn frem – det legebarn, man kan følge gennem hele hans karriere – og nyder at synge utvungent og spille på strenge som var det noget, han lige havde opdaget.

Jeg holder rigtig meget af McCartneys og Wings’ album Ram og Venus and Mars, men må indrømme, at Wild Llfe har vundet en plads tæt ved de to mesterværker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

20 har læst indlægget
13,533