Alexis Korner i boksen

8. februar 2019

Uden Alexis Korner – den britiske blues’ “godfather” – var Rolling Stones ikke blevet til noget. I følge Mick Jagger. Og sammen med ham står Brian Jones, Keith Richard, Jack Bruce, Long John Baldry og mange flere i gæld til Alexis, der sammen med John Mayall var omdrejningspunkt for det genenmbrud de britiske R&B-bands leverede i tresserne.

Og helt fortjent, og ikke et øjeblik for tidligt, udsendes nu en antologi over Korners musik. Over tre skiver kan man i 59 sange følge Alexis Korner og hans musikere i årene 1961-1969. Sandt at sige var Korner hverken en stor sanger, sangskriver eller musiker, men han elskede musikken og forstod at samle talentfulde musikere omkring sig. Og de tre plader er et studie i den R&B, der skabte bands som Rolling Stones, Free og Led Zeppelin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

12 har læst indlægget
13,662