Elvis’ mor synger…

15. februar 2019

Jeg har tidligere omtalt dokumentaren og den lille boks Elvis The Searcher, hvor Elvis’ forhold til traditionen tages under kyndig og kærlig behandling. Og musikken overbeviser en om, ikke alene den betydning, han har fået for populærmusikken, men også om hans loyalitet over for sine forgængere og sin dybe solidaritet med sin arbejderklassebaggrund. John Lennon sang om det særlige ved at være en arbejderklassehelt. Elvis var en arbejderklassehelt. Han glemte aldrig den fattigdom, han kom fra, som ex-konen Precilla understregede.

Og på den lille boks med dokumentarfilmens musik finder man på den tredje plade eksempler på de andre, gamle kunstnere, som Elvis lod sig påvirke af. Fra The Blackwood Brothers over Arthur Crudup og Bob Dylan til – ja – kongens egen mor, Gladys, der nok var “kvinden i hans liv”. Hvor stor en sangerinde, hun var, giver ovenstående optagelse ikke noget billede af, men der er ingen tvivl om, at hun var – på alle måder – “stor” i Elvis’ øjne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

34 har læst indlægget
14,214