Bruno Ganz er død, 77 år

16. februar 2019

Den schweiziske skuespiller Bruno Ganz er død af kræft, 77 år gammel. Han er nok mest – og ganske fortjent – kendt for sin rolle som Hitler i filmen Der Untergang. Men det er andre roller, jeg især husker ham for. Som englen i den smukke, poetiske Himlen over Berlin (af Wim Wenders),  hovedrollen i samme instruktørs Den amerikanske ven og rollen i Nosferatu. Dertil skal lægges en lang række mindre, men markante biroller, fx i den for nylig omtalte film Remember.

I de nekrologer, der allerede har ramt pressen fremhæves han som en af de vigtigste skuespillere i det tyske sprogområde. I hvert fald bliver tysk film lidt fattigere, nu hvor Ganz ikke er mere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

65 har læst indlægget
14,614