Dødsfald: Peter Rüchel – medarbejder ved WDR

22. februar 2019

Navnet Peter Rüchel siger nok de færreste noget. Men siger man “Grugahalle”, “Lorelei Open Air” og “Rockpalast”, så er der nok flere, der kan være med. Og Peter Rüchel var en af den centrale bagmænd – og rockens bagmænd skal vi ej glemme – bag programmet Rockpalast, der siden 1975 sørgede for at rockinteresserede tv-seere med adgang tll programmet WDR (West Deutsche Rundfunk) flere gange om året kunne opleve rockens store navne i levende live. Rory Gallagher, Mother‘s Finest, Mitch Ryder, Patty Smith, The Police, ZZ TOP, The Who, U2 og Red Hot Chili Peppers – for blot at nævne nogle navne.

Sammen med forløberen Beat Club, som jeg har omtalt mange gange her i bloggen, var Rockpalast en meget væsentlig kilde til rockoplevelser for mig. Og det var vel at mærke programmer, der – modsat vor tids musikprogrammer – tog musikken alvorlig på gammeldags public service-facon, uden at indsovse det i persondyrkelse, skjulte reklamer, selvglade tv-værter og voldsom medieiscenesættelse. Det var den rene vare, så ren den nu kan blive i tv-mediet. Tak til Peter Rüchel, der blev født i 1937 og til sin død var inkarneret rockfan.

En række Rockpalastkoncerter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

 1. Helge kommentarer:

  Ja der er mange mindeværdige stunder med Rockpalatz, når de ind mellem blev sendt på DR.
  Grateful Dead, Van Morrison og John Cale – også blot for nævne nogle.
  Min favorit i denne trio er John Cale som gav en formidabel koncert som jeg i mange år efter ofte lyttede til på det kassettebånd, der rullede. Nu er koncerten heldigvis tilgængelig i hvert fald som download… iTunes etc…
  Jeg radiointerviewede i øvrigt herren da han var i Stakladen i 1985
  https://www.setlist.fm/setlist/john-cale/1985/stakladen-aarhus-denmark -7bec2a48.html

 2. capac kommentarer:

  @Helge: Ja, John Cale! Jeg har Rockpalastkoncerten på CD (dobbelt) i en god kvalitet. Og jeg var til den koncert
  i Stakladen i 1985. I det hele taget har jeg set ham mange gange i Aarhus. Hans optræden på Gellerupscenen har jeg
  omtalt flere gange – det var en milepæl i mine koncertoplevelser. Og så er han en af dem, der stadigvæk holder.

Skriv en kommentar

67 har læst indlægget
14,225