Dødsfald: Hal Blaine – trommeslager – 90 år

12. marts 2019

The Ronettes’ “Be my baby”, The Beach Boys’ “Good Vibrations”, Simon & Garfunkels “Mrs. Robinson” og The Byrds’ “Mr. Tambourine Man”. Er blot en lille håndfuld eksempler på indspilninger, der skyldte trommeslageren Han Blaine meget for deres succes.

Harold Belski, som han rigtignok hed, var en af de studiemusikere, der udgjorde den legendariske “Wrecking Crew”, som leverede den musikalske vare på rækkevis af store hits og store indspilninger i årtierne efter 2. Verdenskrig. Har man LP-plader fra årene før 1980, så er der en stor sandsynlighed for, at navnet Hal Blaine er at finde på bagside- og indercovernoterne.

Wikipedia anslår, at han har været med på 35.000 indspilninger og på 6.000 singleplader. Det siger noget om, hvor efterspurgt Blaine var i pladestudierne. Selv Elvis Presley og Frank Sinatra efterspurgte hans “magiske” evner på trommerne. Blaine trak sig tilbage fra musikken i firserne, men havde allerede da sat sig mange varige spor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

13 har læst indlægget
13,534