I værste fald… Lad mig ødelægge din dag

24. marts 2019

Det er mærkeligt at tænke på, at man tilhører en generation, der måske vil blive vidne til civilisationens ende eller i det mindste begyndelsen til enden på civilisationen. Jeg tænker selvfølgelig på de perspektiver, som de såkaldte klimaforandringer indeholder. Hvis man læser denne artikel – The Uninhabitable Earth vil ens øjne blive åbnet ikke kun for de perspektiver, vi allerede kender så godt fra medierne, fx havenes stigning og de tilhørende oversvømmelser, men også andre, der ikke har haft mediernes interesse, fx risikoen for epidemier af sygdomme fra menneskehedens barndom eller risikoen for flere krige. Det er en artikel, der sagtens kan ødelægge ens gode humør på sådan en dag, hvor solen skinner og forårslunheden breder sig. Men det er også en artikel, der understreger, at Greta Thunberg og hendes skolestrejkekampagne, med samt de hundredtusindvis af unge verden over der deltager, er en nødvendig reaktion i en verden, hvor handling i klimaspørgsmålet lader vente på sig. God læsning og god søndag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

31 har læst indlægget
14,152