Lowell George – Little Feat – 74

13. april 2019

Kun 34 år fik den trinde spillemand, Lowell George, inden han forlod denne jammerdal. I dag ville han være blevet 74, hvis ellers hans havde holdt lidt igen med æderiet, sprutten og de “speedballs” (cocktail af heroin og kokain), han indtog. En overdosis kokain gav ham et hjertestop den 29. 1979 på det hotel, hvor han opholdt sig. Og dermed blev bandet Little Feat berøvet noget af den distinkte lyd, der definerede bandets første albums.

Forleden blev jeg mindet om Lowell George, da en bekendt havde været i den amerikanske flække Tucumcari. Og straks lød følgende linjer i mit indre: “I’ve been from Tucson to Tucumcari/Tehachapi to Tonapah/ Driven every kind of rig that’s ever been made/ Driven the back roads/ So I wouldn’t get weighed/ And if you give me weed, whites, and wine/ And you show me a sign/ I’ll be willin’… to be movin’. En strofe fra Lowell Georges måske bedst kendte sang “Willin'”. der var med på Little Feats debutalbum (og flere senere) og på Lowell Georges eneste soloalbum Thanks I’ll eat it here.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

44 har læst indlægget
14,212