50: It’s a beautiful day

14. april 2019

Præcist hvornår den udkom kan jeg ikke sige, men sikkert er det, at It’s a beautiful day debuterede med det eponyme album i 1969. Og sikkert er det også, at San Francisco-psychedelia-bandet fik et pænt hit med sangen “White bird” fra pladen, der også gjorde sig pænt på LP-listen. Bandet tilhørte de første San Francisco-bands, og det kan være lidt svært at forstå, hvorfor bandet med dets markante lyd (der ikke mindste skyldtes ægteparret Linda og David Laflamme på hhv. keyboards og violin) ikke nåede samme popularitets højder som fx Jefferson Airplane og Grateful Dead. Men debutpladen og efterfølgeren Marrying Maiden fra 1970 er blevet kultplader, der med jævne mellemrum genoptrykkes. Så lidt retfærdighed er der da til.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

  1. Jens Rasmussen kommentarer:

    ‘It’s a big bad beautiful day’ er heller ikke dårlig.

  2. capac kommentarer:

    @Jens: Jeg må indrømme, at jeg ikke er kommet længere end til Marrying Maiden. Men det må jeg så gøre noget ved. Mon biblioteket har den?!

Skriv en kommentar

33 har læst indlægget
13,655