Musikken kommer fra “hjertet” – God only knows som eksempel

7. maj 2019

Beatles-producer George Marin møder Beach Boy-Brian Wilson og analyserer sangen “God only knows” fra masterbåndet. Brian forklarer, hvordan musikken kommer fra “hjertet”, ubevidst. Paul McCartney har været inde på noget af det samme, fx da han skrev “Yesterday”. Selvfølgelig er “hjertet” en metafor. Vi taler ikke om musklen, men om – som Brian Wilson også siger – den ekstra dimension, der findes i hjernen.

Man kan godt forstå, at nogle mennesker kan blive helt religiøse af at spekulere over musikkens og kunstens mysterium. Tanken om, at der er noget guddommeligt, der sender musikken eller kunsten til kunstneren. Men jeg er tilbøjelig til at tro, at det mere handler om den menneskelige hjernes og krops umådelige – og langt fra forståede – skaberevne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

5 har læst indlægget
13,533