Rolling Stone set fra kanten

15. maj 2019

Medierne – ikke mindst de elektroniske – flyder over med valgemne, blandet godt op med livsstilsprogrammer og genudsendelser af gamle serier. Spå som gammel fjernsynsnarkoman kan det undertiden være svært at finde noget seværdigt, når valgtrætheden melder sig. Men heldigvis er den døende tv-kanal DRK (der jo desværre forsvinder med det nye medieforlig…) på mærkerne og sender for tiden en del programmer af interesse for os musikelskere. S

Således sendte kanalen i går dokumentaren Rolling Stone Magazine: Stories from the Edge, der har fået den lidt mere sensationalistiske titel Rolling Stone: 50 år med sex, musik og politik.

Filmen er lavet af den Oscarvindende dokumentarfilminstruktør Alex Gibney og har mange kvaliteter, som man som musikelsker kan ønske sig. Den fortæller historien om magasinets tilblivelse og udvikling med fokus på såvel folkene bag – redaktører, journalister, fotografer osv. – og på de personer fra kulturlivet, og ikke mindst rocken, som bladet har skrevet om. Med masser af anekdoter. Lige fra historien om Bruce Springsteens fornyelse af amerikansk rock over de næsten kammeratlige forhold, som bladet får til  ægteparret Yoko og John Lennon, til historien om bandet Led Zeppelin, der i begyndelsen hader Rolling Stone, fordi bladet laver en meget negativ anmeldelse af gruppens første album, til den langsomme forsoning. Dokumentaren er bundsolid og forfalder ikke til nogen form for glorificering af det legendariske magasin, men har hele tiden et kritisk blik på det. Og man bliver bekræftet i, at magasinet har været helt centralt i ikke alene amerikansk kultur men især i rockens opblomstring og udvikling. Så alt i alt en dokumentar, det er værd at bruge tid på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

13 har læst indlægget
14,226