Pete Townshend og litteraturen

20. maj 2019

Pete Townshend har altid forekommet mig at være ‘en halvstuderet røver’. Forleden læste jeg, hvordan han var til stede, da skifflemusikken blev “født” i Storbritannien og kickstartede den udvikling, der førte til beatmusikken få år senere. Og så kom jeg til at kigge på coveret til The Whos The Who Sell Out fra 1967. Townshend er afbilledet med en stor deodorant mærket Odorono (Læses: Odor – Oh! – No!), og straks var jeg tilbage i gymnasiets første år, hvor vi læste Graham Greens roman Our Man in Havanna (fra 1958). Og det var i denne roman, Odorono dukkede op første gang. Og min engelsklærer Andersen forklarede, hvordan Graham Greene legede med ordene og opfandt Odorono – Lugt! Åh! Nej! Så jeg er sikker på, at den halv-intellektuelle Townshend kunne/kan sin Graham Greene.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Skriv en kommentar

33 har læst indlægget
14,690